Viborg Lysleder
  Download katalog (pdf) Besuchen Sie die deutsche Webseite  
En verden af lys
  HVORFOR BRUGE OS?
- Vi har mere end 10 års erfaring
- Vi giver garanti på udført arbejde
- Vi bruger kun kvalitetsprodukter
- Vi tilbyder et fair prisniveau
 
  LAD DIG INSPIRERE
- Galleri: Udendørsbelysning

- Galleri: Indendørsbelysning
 

fAKTA OM LYSLEDERE | FIBERLYSSYSTEMER
Et fiberlyssystem består af to eller tre komponenter: Lysgiver, fiberbundt og evt. afslutninger på fiberenderne.

Lysgiver
Viborg Lysleders sortiment af lysgivere består af tre typer: LED, Halogen og Metalhalogen (HQI). De forskellige lysgiveres specifikationer varierer efter, hvor de skal anvendes, og hvilken visuel effekt man eventuelt ønsker.

Fiberbundt
Viborg Lysleder laver både standard og special fiberbundter. Et fiberbundt består altid af to eller tre dele. En konnektor, som sidder i den “fælles” ende, fiberkablet og til sidst en afslutning. Afslutningen laves efter behov og kan udelades, hvis dette ønskes. Det er også muligt at kombinere fiberbundtet med forskellige typer af fibre.

Der findes to typer fiberkabler: Endestrålet og Sidestrålet.

Endestrålet lysleder bliver fremstillet i PMMA (PolyMethylMethAcrylate) og glas. Viborg Lysleder anvender som standard PMMA-fibre, da det har en bedre ledeevne. PMMA-kabel er opbygget af “rå fibre” på en diameter af enten Ø0,75 mm. eller Ø1 mm. Kablernes standardstørrelse ligger fra Ø0,5 mm. til Ø8 mm.

Sidestrålet er et fleksibelt system med en uovertruffen ensartethed i lysafgivelse, der opnås ved en unik twistemetode af fibrene. Sidelys kan ikke sammenlignes med neon, men kan derimod skifte farve og glimte. For at opnå den bedste lysgengivelse er det bedst, hvis begge ender af fiberen kommer ind i lysgiveren (også kaldet loop) – enten den samme eller en anden lysgiver.

I den fælles ende af alle fibrene monterer Viborg Lysleder en konnektor. En lysgiver vil ikke kunne belyse overfladen af fibrene i konnektoren ens, da der altid vil være lidt mindre lys i de yderste fibre. Derfor kan kablerne konfektioneres på en mere avanceret måde, som hedder "randomisering". Her fordeles alle lysledere, så der ikke er ét helt kabel, der kommer til at ligge i midten af fiberbundtet. På denne måde får man et mere ensartet lys. Dette er ikke nødvendigt, hvis du vil lave en stjernehimmel, hvor du formentlig ønsker en forskellig lysmængde i stjernerne.

For at optimere lyset, smeltes fibrene sammen i den fælles ende i en speciel smeltemaskine. Herved bliver alle fibrene sekskantede. De udvider sig i varmen og bliver dermed lidt større. Dette får luften, som er mellem fibrene, hvis de er runde, til at forsvinde helt. Derfor optager de mest muligt lys.

Afslutninger
Som afslutninger kan man evt. benytte armaturer. Viborg Lysleders sortiment af afslutninger indeholder armaturer i en række forskellige materialer og udformninger. Til udendørs brug findes der en række vandtætte afslutninger, og der findes både armaturer til indbygning og nedstøbning.

     
 

LYSLEDER TILBUD

 

 
Viborg Lysleder | Ærøvej 1M | DK-8800 Viborg | Tel 8661 2316 | Fax 8660 3216 | salg@viborglysleder.dk