Viborg Lysleder
  Download katalog (pdf) Besuchen Sie die deutsche Webseite  
En verden af lys
  FORDELE VED LYSLEDERE
- Én lyskilde kan fordeles til flere punkter
- Stor effekmæssig besparelse
- Let at skabe lyseffekter
- Ikke brændbare
 
  LAD DIG INSPIRERE
- Galleri: Udendørsbelysning

- Galleri: Indendørsbelysning
 

BELYSNINGSMULIGHEDER | LYSLEDERE
Spændende og anderledes brug af belysning bliver i dag opfattet som en naturlig del af arkitektur og indretning. Fiberlysets effektfulde og unikke muligheder vinder større og større indpas – både som primær belysning og som effektbelysning. Spændende oplysning af bygninger, haver og kunst bliver stadig mere og mere populært, og flere nyskabende og anderledes løsninger med fiberlys er i dag at finde i en lang række erhvervsejendomme og private boliger.

Kun én lyskilde
Den primære forskel fra traditionelt lys er adskillelsen af lysgiver og lyspunkt. Grundkilden i fiberlyssystemet er lyskilden – også kaldet lysgiveren. Herfra ledes lyset i glas- eller plastfibre frem til lyspunkterne. En af fordelene ved fiberlys er, at én lyskilde kan fordele lyset til hundredevis af lyspunkter, hvilket giver en stor effektmæssig besparelse. Og med kun én lysgiver skal man også kun foretage service ét sted.

Flere lyspunkter – ingen varme
I et system med fiberlys opstår der kun varmeudvikling ved lyskilden og ikke i de enkelte lyspunkter. Det betyder, at fiberlys kan anvendes uden, at man behøver at tage hensyn til brændbare og sarte effekter. Som primær belysning giver det ligeledes en række muligheder for at anvende flere lyspunkter end ved traditionel belysning.

Unikke muligheder
Ved hjælp af de mange lyspunkter kan man skabe en mere jævn lysfordeling, og belysning på facader og vægge kan nemt forstærkes med lyseffekter som farveskift og skift i lysintensitet. Ligeledes er kombinationen af små og store spots - som på en stjernehimmel - kun muligt med fiberlys. Mulighederne er uendelige – kun fantasien sætter grænser.

 

UDENDØRSBELYSNING
Med den rette belysning kan man efter solnedgang vække haver og bygninger til live på ny. Ud over at lys fremhæver flotte detaljer og frembringer spændende kontraster, skaber aftenlyset en hyggelig stemning. Brug af fiberlys udendøre giver desuden flere fordele - både miljømæssige og økonomiske. Se galleriet Udendørsbelysning med masser af inspiration til udendørs brug af fiberlys.

Fiberløsning i terasse
Elegant fiberløsning på terrasse. Monteret i fugerne mellem fliserne. Forbrug: Ø0,75 mm. kabel og 1 x VLG104 (100w). Orienteringslys i trappe - specielt godt for ældre og svagtseende.
Forbrug: Ø1 mm. og 1 x VLG104 (100w).
Lys over port i garage med VLS201. Forbrug: Ø3 mm.
og 1 x 75w (75w).
Julelys på stort kastanietræ i Mariager med i alt 1.200
stjerner. Forbrug: Ø1 mm. og 2 x VLG102 (100w).
Stjernehimmel i udestue. Forbrug: Ø1 mm. og 1 x VLG103 (75w).

Med fiberlys foregår al vedligeholdelse ét sted, og det er derfor ideelt til belysning af facader og haver. Armaturerne, der benyttes til fiberlys, skal ikke skilles ad som traditionelle lysarmaturer, når lyskilden skal skiftes, og man undgår dermed risikoen for efterfølgende utætheder. Faktisk er rust- og syreresistente armaturer i princippet 100% vedligeholdelsefri, og da fiberlys ikke udvikler varme, sker der heller ingen korrosion i armaturerne. Fiberlys er desuden særdeles velegnet til belysning højt oppe på bygninger, da al vedligeholdelse kan udføres inde i bygningen.


Da én lysgiver kan give lys til flere hundreder lyspunkter, er fiberlys er også meget velegnet til at udsmykke træer eller juletræer. Derudover er fiberlys ikke strømførende og er derfor velegnet til at bygge ind i fontæner, vandkunst og lignende.

Springvand med lysleder. Forbrug: Ø1 mm. og 1 x VLG101 (12w). Spot i udhæng. Forbrug: Ø3 mm. og 1 x VLG104 (100w). Sidestrålet lysleder omkring en swimmingpool.
Forbrug: 14 mm. og 1 x VLG260 (150w).
Små fiberpunkter i belægning af pigsten og to mindre spot på den lille statue. Forbrug: Ø1 og Ø3 mm. og 1 x VLG103 (75w). Undervandslys i havebassin. Med 5mm. kabel.
Forbrug: 1 x VLG104 (100w).
 

INDENDØRSBELYSNING
Den moderne familie stiller større og større krav til boligindretning. Efterspørgslen stiger på nye og spændende effekter med specielle særpræg. Fiberlys åbner muligheden for spændende lyseffekter i både lofter, vægge og gulve. Den dekorative effekt af en stjernehimmel i et badeværelse, entre/gang, køkken eller i soverum er uovertruffen. Med kun én lyskilde er det muligt at designe sin helt egen stjernehimmel med flere hundrede stjerner. Lad dig inspirere af det flotte galleri Indendørsbelysning med masser af spændende idéer.

Flot løsning med lysleder i gulvfliser. Lyslederne kan lægges i alle slags fliser. Forbrug: Ø1 mm. og 1 x SLS402 (12w). Det er muligt at animere lyslederne, så man evt. kan lave stjerneskud, som “flyver” hen over loftet. Forbrug: Ø0,5 mm. og 1 x AHI103 (50w). Lysledere i mørke fliser giver et flot spil mellem lys og fliser.
Forbrug: Ø1 mm. og 1 x VLG103 (75w).
Utrolig flot løsning i en bruseniche. De små lysledere er monteret i fugerne i væggen. Forbrug: Ø1 mm. og SLS405 (12w). Ledelys i trægulv. Kan bruges i butikker, hall og trapper m.m.
Forbrug: Ø1 mm. og 1 x VLG106 (75w).

Bestem selv om du ønsker små stjerner, kraftigere lysende stjerner eller et stjerneskud i bevægelse over loftet – alt er muligt. Fiberlys er ideelt til belysning i montrer, vitriner og lignende. Udover de spændende belysningsmuligheder undgår du desuden varmeafgivelsen fra de mange spots, da lysgiveren kan gemmes af vejen. Og naturligvis kan du blande lyslederne i en lysgiver, så du både kan få små diskrete og store kraftige spots.

Lyslederløsning i badeværelse. Kombination af store og små
lysledere. Forbrug: Ø1 og Ø5 mm. og 1 x VLG104 (100w).
Smart løsning i køkkengulvet. Forbrug: Ø1 mm. og
1 x VLG101 (12w).
Total lyslederløsning i køkken. Omkring 300 stjerner i loft
og standard sæt i gulv. Forbrug: Loft Ø1 mm. og VLG103 (75w) – Gulv 1 x SLS402 (12w).
Skabsbelysning med standardsæt. Forbrug: Ø1 mm.
og 1 x SLS401 (12w).
Lille lyslederarm som sengelampe. Forbrug: Ø3 mm.
og 1 x VLG103 (75w).
     
 

LYSLEDER TILBUD

 

 
Viborg Lysleder | Ærøvej 1M | DK-8800 Viborg | Tel 8661 2316 | Fax 8660 3216 | salg@viborglysleder.dk